Moare presa scrisa?

Este o întrebare pe care o auzim de câţiva ani încoace, iar răspunsul îl aflăm acum, odată cu trecerea ziarelor  la   formatul online.

După  „Cotidianul” (Realitatea -Caţavencu) care a rămas la sfârşitul anului 2009 fără ediţia tipărită, acum este rândul  ziarului „Gândul” (Mediafax Group) care începând cu 8 aprilie nu va mai apărea în print.  Ziarul va deveni un produs exclusiv online şi aşa cum au anunţat reprezentanţii  publicaţiei el va adopta un nou model de business.: „Ziarul lansează aplicaţia proprie de iPad şi dezvăluie noua versiune a site- ului, cu multiple funcţionalităţi noi şi un layout restilizat. Prin adoptarea noului model de business, ziarul face tranziţia de la print la noile platforme de distribuţie a conţinutului”.  (www.evz.ro)

Tehnologia a avansat foarte mult în zilele noastre şi, de aceea s-a  făcut  trecerea aceasta de la print la online. Lumea nu mai cumpără ziare, preferă să le citească pe internet; este mult mai uşor şi mai comod aşa.

Noul format al ziarului „Gândul ” se va adapta noilor schimbări tehologice: va apărea atât online, cât şi pe  iPad şi pe mobil. Această trecere nu va influenţa cu nimic calitatea articolelor care va fi la fel ca până acum.

Cristian Tudor Popescu (editorialist la „Gândul”)  a declarat că acest fenomen va modifica mesajul jurnalistic, stilul de scriere, însă cu toate acestea se va adapta acestei transformări.

După cum spuneam, tehnologia avansează pe zi ce trece, iar toate aceste schimbări sunt inevitabile. Treptat vor dispărea majoritatea ziarelor cotidiene, iar cele care îşi vor mai duce existenţa la chioşcuri vor fi revistele glossy, publicaţiile săptămânale sau lunare, revistele economice, de sport etc. Trebuie să ţinem cont că aceste transformări nu scad calitatea ziarelor; sunt transformări la care trebuie să ne adaptăm, pentru că asta cerem. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: