„Black Swan”-un film de exceptie

Dacă doriţi să o vedeţi pe Natalie Portman într-un rol de excepţie, care te impresionează şi te convinge doar prin trăirile ei- replicile fiind puţine în acest film, vă recomand drama psihologică „Black Swan”. Natalie Portman a luat săptămâna trecută la Premiile Oscar  premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal din această  producţie. Însă, pentru acelaşi rol a câştigat în ianuarie şi un premiu „Globul de aur”.

Filmul în regia lui Darren Aronofsky ne introduce în culisele baletului, într- o lume grea unde artiştii luptă pentru afirmare. Pe regizor îl ştim datorită  altor filme foarte bune, care au avut un real succes: „Requiem for a dream” sau „The fountain”. Pe lângă Natalie Portman (Nina), filmul îi are în distribuţie şi pe Mila Kunis (Lily) si Vincent Cassel (Thomas Leroy).

Pe Natalie Portman o cunoaştem mulţi dintre iubitorii de filme căci ea s-a impus în lumea cinematografică şi a cunoscut un real succes datorită talentului  ei. Filme precum „Closer”, „V for Vendetta”, „New York, I love you” sunt câteva dintre producţiile în care aceasta a jucat.

Revenind la”Black Swan” şi la povestea filmului care aparent pare simplă, însă pe parcurs ne dăm seama că nu este deloc aşa. Totul este foarte bine regizat şi pus la punct. Nina este o balerină care se luptă şi îşi doreşte să ajungă în următoarea stagiune a spectacolului „Lacul lebedelor”, iar odată ce primeşte rolul principal în spectacol  aceasta începe să se piardă într- o lume ciudată.  Dorinţa obsesivă de a atinge perfecţiunea o distruge  treptat pe tânăra artistă care trăieşte o adevărată dramă psihologică. Ea va trebui să interpreteze dansul celor două lebede, lebăda albă şi lebăda neagră. În momentul în care apare şi posibila concurenţă, Lily, Nina simte ameninţarea şi atunci începe declinul ei psihologic. Cum îşi va schimba Nina viaţa pentru a deveni artista perfectă, ce preţ va plăti pentru succes? Nu mai dezvălui amănunte din povestea producţiei, ci vă las să descoperiţi singuri povestea captivantă şi finalul tragic, dar măreţ. Vă mai spun un singur lucru: cu cinci minute înainte de sfârşitul filmului nu veţi fi siguri de ceea ce se va întâmpla. Finalul va fi unul perfect, aşa cum s-a dorit încă de la începutul filmului.

Este un film de excepţie care merită vizionat!

Reclame

2 responses to this post.

  1. Posted by dariagabriela on Martie 6, 2011 at 10:28 am

    genial film. iar Natalie Portman a jucat excepțional 🙂

    Răspunde

  2. faina alegere pentru recenzie…un film frumos dar pe alocuri infricosator..la un moment dat se pierde limita realitate-fictiune…frumos scris !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: