Există viaţă şi fără internet?

De foarte multe ori ne-am întrebat cum ar arăta viaţa noastră fără internet, internetul care astăzi a produs schimbări majore în viaţa omului. În ziua de azi, peste tot pe  unde ne învârtim nu auzim decât acest cuvânt, “internet”, totul se concentrează în jurul lui: suntem acasă intrăm pe internet, în maşină, la facultate, la serviciu.

Intrăm pe net pentru a socializa cu persoane din diferite colţuri ale lumii,  pentru a ne informa într-un mod cât mai rapid şi uşor, pentru a face cumpărături, a citi cărţi, a vedea filme sau piese de teatru. Pentru cei mai mulţi dintre noi este foarte uşor să facem toate aceste activităţi printr-un simplu click, stând comod pe scaun, în pat. În câteva secunde aflăm lucruri despre care nici măcar nu ştiam că există.

Se crează foarte multe relaţii de prietenie prin intermediul internetului şi tot aici poţi fi cine vrei  să fii, nimeni nu are de unde afla cine eşti cu adevărat.  Poţi purta o mască fără ca cel cu care socializezi să îşi dea seama de acest lucru. Este adevărat că relaţiile cu ceilalţi au suferit modificări deoarece majoritatea oamenilor, în special tinerii, au uitat ce înseamnă să ai o relaţie de prietenie reală şi nu virtuală. Camera web face minuni căci poţi vedea cu cine vorbeşti, chiar şi la mii de kilometri distanţă, însă cu toate acestea nu se schimbă comunicarea dintre cei aflaţi în faţa calculatorului.

Internetul a produs cele mai mari schimbări în cazul comunicării clasice căci după cum ziceam relaţiile se stabilesc pe internet, cumpăraturile se fac online, filmele şi piesele de teatru la fel.

Deşi este un rău necesar şi nu poate fi scos din viaţa noastră, internetul trebuie utilizat cu măsură. Orice lucru pe care îl faci cu măsură este un lucru bun. Viaţa socială nu o poţi pierde din pricina internetului. Personal, îmi place să merg la cumpăraturi prin magazine, să merg la filme la cinema,  la câte o piesă de teatru sau  la un concert. Nu sunt adepta acestor lucruri făcute online. Este adevărat că aproape zi de zi intru pe internet, dar nu aş putea spune că sunt dependentă de el. Citesc ziarele şi revistele, mă uit la anumite emisiuni online, îmi verific email-ul sau contul de Facebook. Probabil că mi-ar fi foarte greu să mă dezobişnuiesc să duc o viaţă fără internet, însă nu ar fi imposibil Până la urmă, orice lucru bun sau mai puţin bun trebuie să îl acceptăm.

Nu trebuie să uităm că dincolo de internet avem o viaţă, o viaţă reală pe care nu o putem uita din cauza acestuia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: